:: TOBB İkiz Kuleler Temizlendi
TOBB İkiz Kuleler Temizlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ait olan Ankara Eskişehir yolu üzerindeki ikiz gökdelenlerin dış cephesi Haziran - Temmuz 2011'de Kuzey ekibi tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir çalışma sayesinde temizlendi.

Uzun yıllardan bu yana çeşitli teknik ve güvenlik prosedürleriyle ilgili sorunlar nedeniyle cam temizliği yapılamayan bu yapılarda, geleneksel yöntemlerle erişilemeyen tüm cam yüzeylere iple erişim uzmanlarımız tarafından erişildi. Tüm zorluklara rağmen 17 günde bu zorlu operasyonu tamamlamayı başardık.

Her biri 35 katlı olan binaların yüksekliğinin yanı sıra uzun zamandır temizlik yapılmamış olmasının getirdiği ilave iş yükü bu işin oldukça zorlu koşullarda yapılmasına neden oldu. Çalışma şartlarını çok zorlaştıran yaz mevsiminin aşırı sıcaklarının yanı sıra, yüzeylere iyice işlemiş kir ve toz tabasını temizlemek büyük bir emek gerektirdi. Ciddi fiziksel kondisyon gerektirten yorucu bir çalışma performansının yanı sıra özel kimyasalların kullanılması ile bu inatçı tabakalar ancak temizlenebildi.