:: Atakule Işıklandırıldı
Atakule Işıklandırıldı

Ankara'nın ünlü anıtsal yapısı olan Atakule, Temmuz2011'de, Kuzey Endüstriyel Dağcılık ekibi tarafından iple erişim teknikleri kullanılarak montajı yapılan özel bir LED sistemi ile ışıklandırıldı.

Geçtiğimiz yıllarda, 120 metre yüksekliğindeki bu kulenin çevresi ve ters eğimli ( balkon altı ) yüzeylerinde dış cephe bakım ve onarım çalışmalarını iskelesiz olarak gerçekleştirerek iple erişim sektöründe bir fark yaratmıştık. Kulenin ışıklandırma işinde de Atakule yöneticilerinin tercihi Kuzey oldu.

Ülkemizin önde gelen LED ışıklandırma uzmanı firmalarından birisi tarafından üstlenilen projenin tüm kubbe üstü montajları tarafımızdan gerçekleştirildi. Yaklaşık 25 000 LED'i taşıyan 61 adet ışık hattı binanın tepesinden restoran katını çevreleyen balkon seviyesine kadar düzenli aralıklarla indirildi ve sabitlendi. Bir çok hatta dizili LED modüllerine, ışık oyunlarında istenilen performansın sağlanması için gerekli doğru konuma gelmeleri için, askıda çalışan personelimiz tarafından tek tek pozisyon ayarı yapıldı.